23. konsesjonsrunde viser stor interesse blant oljeselskapene for Barentshavet

fredag 4. desember 2015

Olje- og energidepartementet kunngjorde i dag at det var stor interesse fra selskapene om å søke på tildelinger i 23. konsesjonsrunde, som retter seg spesielt mot Barentshavet.

Å holde trykket oppet på 23. konsesjonsrunde er en høyt prioritert sak for Industri Energi.

– Allerede i da delelinjeavtalen mellom Norge og Russland kom på plass var forbundet ute og gratulerte partene med avtalen, og krevde at en umiddelbart igangsette en konsekvensutredning for området, sier Frode Alfheim, nestleder i Industri Energi.

Alfheim sier videre at arbeidet ble iverksatt av den forrige regjeringen, og den nåværende statsråd Tord Lien har fulgt opp.

Positivt signal om langsiktige forpliktelser i Barentshavet

Det er 26 selskaper som har vist interesse for 23. konsesjonsrunde. Dette viser at norsk sokkel, og også de nye områdene i Barentshavet er attraktive for næringen.

Alfheim understreker at når selskapene først søker, sender dette signaler om at de er villig til å forplikte seg til å gjennomføre seismikk og boring.

– Dette vil igjen på lengre sikt kunne gi investeringer i produksjonsplattformer i nord, sier han.

Fortsatt behov for nye områder lenger sør

– Den 23. konsesjonsrunde er først og fremst positiv med tanke på utvikling av logistikk og boreaktivitet i nord. Både industrien og myndighetene forstår at det ikke er disse områdene som på kort og mellomlang sikt vil gi sårt tiltrengte byggeoppdrag til veftene sier Alfheim.

– Derfor er det viktig at industrien nå får tilgang til områder lenger sør, som raskere kan gi feltutbygging. Da konkret arealer i Nordland VI, Norland VII OG Troms II.

Les Olje- og energidepartementets pressemelding om søknader til 23. konsesjonsrunde her.