-Positivt med redegjørelse om flerbruksfartøy

Forbundssekretær Håkon Bjerkeli er positiv til at Arbeidsdepartementet vil ha en redegjørelse rundt flerbruksfartøy. Foto: Atle Espen Helgesen
Forbundssekretær Håkon Bjerkeli er positiv til at Arbeidsdepartementet vil ha en redegjørelse rundt flerbruksfartøy. Foto: Atle Espen Helgesen

mandag 2. november 2015

Arbeidsdepartementet ber Petroleumstilsynet om en redegjørelse rundt problemstillingene ved bruk av flerbruksfartøy på norsk sokkel. – Positivt at departementet vil involvere partene, sier forbundssekretær Håkon Aasen Bjerkeli i Industri Energi.

Arbeids- og sosialdepartementet skriver i et brev til Industri Energi at det ber Petroleumstilsynet (Ptil) om en faktisk og rettslig beskrivelse av de ulike problemstillingene rundt flerbruksfartøy.

-Vi er tilfreds med at Arbeidsdepartementet tar tak i denne saken og ber Ptil om en slik redegjørelse, sier forbundssekretær Håkon Aasen Bjerkeli i Industri Energi.

Mye er uklart

Industri Energi har i lang tid pekt på en rekke utfordringer rundt bruken av flerbruksfartøy på norsk sokkel. Blant annet gjelder ikke den norske arbeidsmiljøloven på disse skipene. Og det er uklart hvem som har tilsynsansvar for denne sektoren.

-Bruk av flerbruksfartøy er sterkt økende på norsk sokkel. Vi kan ikke tillate en utvikling der de som jobber i denne næringen ikke er omfattet av norsk lov. Arbeidsmiljøloven må gjelde for oljearbeiderne på flerbruksfartøy, slik den gjør for folkene som jobber på faste og flytende installasjoner, sier Bjerkeli, som er forbundets representant i Regelverksforum.

Saken er også tatt opp med arbeidsministeren av stortingsrepresentant Torstein Tvedt Solberg.

Involverer partene

Arbeidsdepartementet forutsetter at partene konsulteres i det videre arbeidet.

-Det er bra at departementet lytter til vårt krav og involverer partene i dette arbeidet. Industri Energi har god kunnskap om denne sektoren og vi forventer at våre synspunkter blir belyst på en skikkelig måte, sier han.

Bjerkeli sier han venter at oppdraget blir satt i gang av Petroleumstilsynet snarest.