Bedre boliglån og sparing gjennom LOfavør

Som en del av LO, forbedrer vi nå medlemstilbudet innen boliglån og sparing. I tillegg til allerede eksisterende fordeler, har LO inngått en ny avtale med SpareBank 1 SR-Bank, som gir medlemmer en av landets beste rentebetingelser, spesielt for de som kjøper bolig for første gang.

– LO har et godt fordelsprogram for fagorganiserte, med blant annet Norges beste innboforsikring. Nå er vi glade for å kunne tilby medlemmene våre enda bedre betingelser på både boliglån og sparekonto, sier LO-leder Peggy Hessen Følsvik.

Hun framhever førstehjemslånet som særlig viktig.

– Vi ser fortsatt at det er en stor utfordring for mange å komme inn på boligmarkedet. Bedre rentebetingelser gjør det mulig for flere å håndtere lånet, og med det få innpass i boligmarkedet. Det bidrar til mindre sosiale forskjeller, og er viktig for oss i LO.

LO har de siste fem årene hatt samarbeidsavtaler med to banker i SpareBank 1-alliansen – SpareBank 1 Østlandet og SpareBank 1 SMN – som gir LO-medlemmer gode boliglånsbetingelser. Disse avtalene videreføres, samtidig som LO utvider samarbeidet med Norges største sparebank, SpareBank 1 SR-Bank.

Den nye avtalen inkluderer både boliglån og sparing gjennom LOfavør. Forbundet er opptatt av at medlemmene skal få nødvendig råd og veiledning når de står overfor store økonomiske beslutninger, som å kjøpe sin første bolig.

Flere unge trenger råd og veiledning om hvordan de kan skaffe seg egen bolig. Det er en stor og viktig avgjørelse å ta. LO har derfor også lagt vekt på at bankene skal tilby personlig økonomisk rådgivning. Mange medlemmer ønsker også å ha lokal tilknytning til banken sin. Med den nye avtalen vil svært mange av medlemmene ha lokal tilknytning til avtalebankene.

Tekst er hentet fra LO.