-Vi er glad for at norsk sokkel fortsatt skal utvikles

-Industri Energi er glad for at den ferske regjeringserklæringen, Hurdalsplattformen, slår fast at norsk sokkel fortsatt skal utvikles, sa kommunikasjonssjef Johnny Håvik i en høring om statsbudsjettet i Stortingets energi- og miljøkomité torsdag morgen.

-Det å utvikle norsk sokkel er viktig fordi vi skal bygge ny industri på skuldrene av den industrien, teknologien og kompetansen vi allerede har. Og olje- og gassnæringen gir oss store inntekter som er til glede for Stortinget som skal arbeide med budsjettet i høst, sa Håvik.

Han påpekte også at den anstrengte energisituasjonen i Europa viser hvor viktig olje og gass fra norsk sokkel er.

-Samtidig må komme i gang med karbonfangst og -lagring, for å redusere de nasjonale klimautslippene. Derfor må Stortinget styrke Langskip-satsingen, med karbonfangst også fra søppelhåndteringsanlegget på Klemetsrud i Oslo. Det vil både redusere de nasjonale utslippene og styrke Norges rolle som lagringsplass for CO2 fra hele Europa, sa han.

Håvik understrekte dessuten at det er nødvendig å bygge ut mer fornybar energi, blant annet ved å forsere havvindsatsingen, og samtidig bygge ytterligere ut strømnettet i Norge.

-Industri Energi har forventninger om at Stortinget legger klare føringer for hvordan kraftproduksjonen kan økes, med oppgradering av vannkrafta og forsering av havvind. Vi må selvsagt ha tiltak på kort sikt som hjelper folk å betale strømregningen, men det er like viktig å tenke på hva som kan hjelpe på lang sikt. Da er det mer kraftproduksjon og bedre nett som gjelder, sa han.