Vaksiner og beredskap: Vi kjører debatt!

tirsdag 6. april 2021

Kan vaksiner bli et nytt norsk industrieventyr? Og hvordan kan vi bli bedre forberedt til neste gang vi rammes av pandemi? Disse spørsmålene forsøker Industri Energi å finne svaret på, når vi førstkommende torsdag kjører direktesendt debatt fra Industri Energi-huset i Oslo.

Torsdag 8. april kl. 11-12 arrangerer Industri Energi direktesendt debatt om vaksiner og beredskap.

På rekordtid ble det utviklet og godkjent vaksiner mot koronaviruset, men selve vaksineringen vil ta tid. Industri Energi bruker ventetiden til å se fremover. Kan vi klare å legge til rette for mer vaksineproduksjon i Norge? Ja, mener i alle fall Frode Alfheim, som er forbundsleder i Industri Energi.

–Norsk vaksineproduksjon er en vinneroppskrift. Det vil gi oss flere arbeidsplasser, mer eksport og vi er bedre forberedt neste gang en global pandemi oppstår, sier han.

På torsdag søker han svar på om og hvordan politikerne vil være med å legge til rette for mer norsk vaksineproduksjon.

Debatten skal også handle om beredskap. Fra kriser må erfaringer og lærdom omsettes til tiltak som beskytter samfunnet bedre mot framtidige hendelser. Hva kan vi lære av koronakrisen? Hvordan fungerte beredskapen? Og hva skal vi gjøre bedre i fremtiden?

Det er et kruttsterkt panel som samles til debatt: Jonas Gahr Støre fra Arbeiderpartiet, Kårstein Eidem Løvaas fra Høyre, Karita Bekkemellem fra Legemiddelindustrien og Alfheim på vegne av Industri Energi. I tillegg vil Sigrun Aasland fra Tankesmien Agenda stille med ekspertinnlegg om beredskap.

Gry Haugsbakken, som er kommunikasjonssjef i Industri Energi, er moderator for panelsamtalen.

Arrangementet sendes på Facebook og er åpent for alle. Det vil være mulig å sende inn spørsmål til panelet gjennom kommentarfeltet.

Arrangementet finner du ved å trykke her.