Til minne om Øivind Gregersen

Det er med tristhet vi har fått meldingen om at tidligere nestleder i NOPEF, Øivind Gregersen, gikk bort tirsdag 6. september.

Folk fikk virkelig øynene opp for Øivind Gregersen da han begynte som tillitsvalgt i NOPEF på Hydros anlegg på Rafsnes i 1978. Der var han nestleder i flere år før han reiste offshore med Oseberg-prosjektet i 1987.

På Oseberg ble han ansatt som laboratorie/prosesstekniker. Men etter hvert var han i full sving med fagforeningsarbeid og ble leder for NOPEF på plattformen og i Hydro olje & gass.

Øivind og NOPEFs organisasjonsarbeid i Hydro hadde store ringvirkninger både for NOPEF og for LO.

En drivkraft for NOPEFs vekst

I 2000 ble Øivind valgt som nestleder i NOPEF. Øivind var en viktig bidragsyter i utviklingen av en betydelig medlemsvekst for forbundet.

Han bidro også til større politisk innflytelse. Han hadde et bredt nettverk i alle deler av næringen.

I 2000-2001 ble Ekofisk-Komiteen en del av NOPEF. Her var Øivind en sterk bidragsyter i tett samarbeid med resten av ledelsen i NOPEF.

Et solid stykke tillitsvalgtarbeid førte til flere medlemmer og økt innflytelse.

Oppslag i Telemark Arbeiderblad i 1989. Fra venstre til høyre: Svein Syvertsen, Tor Ragnar Pedersen, Per Martin Labråthen (som i dag er leder i Industri Energi Equinor), og Øivind Gregersen.

Sterk personlighet og glad i båtliv

Som person hadde han en sterk personlighet for å drive gjennom ting. Han satte tydelige spor etter seg, og han var dyktig til å få med seg folk på ideene sine, og han viste styrke da han forhandlet med bedriftene.

I tillegg var han en rettferdig person som var flink til å kommunisere med folk.

På fritiden var han svært glad i båtliv. Da han kom hjem i helgene så var det ut med båten med en gang. Han hadde en Colin Archer skøyte (som ble bygd på tidlig 1900-tallet) og han tok turen ut på sjøen så ofte han kunne! 

Tidligere forbundsleder Leif Sande har positive ord om Øivind:

“Uten deg hadde LO/NOPEF aldri lykkes i å bli den største organisasjonen i oljeselskapene på norsk sokkel. Du var en unik faglig tillitsvalgt”.

I dag er Industri Energi størst offshore. Øivind Gregersen fortjener stor heder for at det er slik. Og det takker vi han for.

Våre tanker går til hans familie og nærmeste.

Frode Alfheim,

Forbundsleder, Industri Energi

Du kan skrive dine minneord her.