Ta fagbrev: Gratis teorikurs og sertifikatpakke til kran- og løfteoperasjonsfaget – FULLT

Kurset er uten kostnad, og inneholder teori til teorieksamen før fagprøven, og sertifikatpakke.

Kurset er for de med lang praktisk erfaring som ønsker å få dokumentert kompetansen sin med et fagbrev. Det er aldri for sent å få papirer, og teori til fagprøven er første steg på veien.

Krever 5 års arbeidserfaring

En forutsetning er at de som ønsker å delta må dokumentere for minst 5 års relevant arbeidserfaring. Erfaringen og kompetansen til deltakerne blir da en del av undervisningsmetoden.

Prosessen fungerer slik: Deltakerne melder seg først opp til teorikurs som de gjennomfører, og deretter teori eksamen. Så er det undervisning og oppkjøring til nødvendige sertifikater. Til slutt kommer praktisk fagprøve.

Påmelding til eksamen og fagprøve gjøres via fylkeskommunen der deltakerne er bosatt. Kurstilbyder veileder i denne prosessen.

Etter alt er bestått blir deltakerne tildelt et fagbrev.

Sertifikatpakke inkludert

De første kursene innen dette faget bestod kun av teorien til fagbrevet, og deltakerne måtte ta eventuelle nødvendige sertifiseringer utenom for å få på plass de kransertifikatene de manglet. Dette var for å få lov til å ta den praktiske fagprøven. Nå er sertifikatpakken inkludert i kurset.

Det betyr at de som allerede har begynt kurset tidligere oppfordres til å søke om å ta sertifikatpakken i et separat kurs, som også er gratis, men som ikke har åpnet for påmelding enda.

Et verdifullt tilbud

Områdeansvarlig i Industri Energi, Barbro Auestad, sier at det er et verdifullt tilbud for deltakere nå som sertifikatpakken er inkludert i kurset. Det er en kostbar pakke å ta utenom.

– Da kurstilbudet ble opprettet i sommer, var det uten sertifikatpakken. Modellen vi ellers har brukt for å gi ansatte i bransjene våre tilbud om fagbrev som praksiskandidater, har vært krevende å få til i dette faget. Det er på grunn av de omfattende kravene til sertifisert opplæring som kommer i tillegg, sier hun og tilføyer:

Barbro Auestad, områdeansvarlig i Industri Energi. Foto: Atle Espen Helgersen.

– Nå får deltakerne det inkludert og det er virkelig et løft for de som søker.

Kursene i bransjeprogrammet for olje-, gass- og leverandørindustrien og maritim sektor kan tas ved siden av jobb. Barbro Auestad sier at Industri Energi har jobbet for å få dette på plass ut ifra behov som krangruppen i Industri Energi og våre tillitsvalgte har spilt inn.

Påmelding og praktisk info

Kurset er fullt for denne gang.

Hvis du allerede tar dette kurset fra opptaket i sommer, så kan du ta sertifikatpakkekurset når dette åpner for påmelding.