Støtt Norsk Folkehjelps 1. mai-aksjon!

Industri Energi bevilger 30.000 kroner til Norsk Folkehjelps 1.mai-aksjon og oppfordrer alle andre til å støtte aksjonen.

1.mai er den internasjonale solidaritetsdagen og Norsk Folkehjelp har tradisjon for å bruke dagen til å samle inn penger til sine internasjonale prosjekter. 

Årets aksjon «Krig dreper, uskyldige familier rammes» har et spesielt fokus på krigen i Ukraina.

Norsk Folkehjelp viser til at ulovlige klasevåpen har blitt bekreftet brukt i Ukraina og at slike våpen rammer den sivile befolkningen hardt. Når slike og andre eksplosive våpen brukes i byer og tettbefolkede områder er 9 av 10 drepte og skadde sivile. I tillegg har klasevåpen en høy feilprosent. Et stort antall udetonerte klasebomber blir liggende igjen på bakken. De fortsetter å drepe uskyldige i mange år etter at krigen er over.

Norsk Folkehjelp er en verdensledende aktør innenfor humanitær mine- og eksplosivrydding. Deres viktigste oppgave er å gi tryggheten tilbake til mennesker etter krig. Norsk Folkehjelp forsikrer at de vil bidra i Ukraina så fort det er mulig. Norsk Folkehjelp trapper også opp innsatsen for å ta imot flyktningene fra Ukraina på best mulig måte.

Les mer om Norsk Folkehjelp sin 1.mai-aksjon her.