Landsmøtet 2017: Samlet landsmøte går imot Totals forsøk på fagforeningsknusing

Frank Gundersen, klubbleder i Total. Foto: Leiv Martin Green.
Frank Gundersen, klubbleder i Total. Foto: Leiv Martin Green.

fredag 28. april 2017

Industri Energis landsmøte vedtok enstemmig en uttalelse mot det franske oljeselskapet Totals forsøk på fagforeningsknusing i sin norske organisasjon.

Klubbleder Frank Gundersen fortalte fra talestolen at Total i fjor nedbemannet med 41 lokalt ansatte, pluss en del innleide. Nå i år planlegger selskapet ytterligere nedbemanning på inntil 140 personer. Dette kan føre til mer innleie og entreprise, frykter Gundersen.

– Bedriften har henvendt seg til de uorganiserte og bedt om at deres talsmann skal representere alle de ansatte i denne prosessen. Det er et forsøk på fagforeningsknusing som vi ikke har sett makan til siden 1970-tallet, sier Frank Gundersen.

Nestleder i Industri Energi, Frode Alfheim, minner om at petroleumsnæringen er avhengig av Industri Energi som alliert for å få tilgang på nye areal.

– Vi kan ikke akseptere sånn oppførsel fra Total, sier han.

Et enstemmig landsmøte vedtok at Industri Energi i alle relevante sammenhenger vil stille spørsmålstegn ved om Total, med den kompetanse og de holdninger som nå framvises, bør vurderes uegnet til å ivareta de forpliktelser operatørskap på norsk sokkel medfører.

Du kan se video-strømming fra hele landsmøtet. Her finner du lenke til overføring fra de ulike dagene og tidspunktene.