Russisk og norsk fagbevegelse enig om sikkerhet offshore

Lev Mironov i ROGWU (venstre), Elena Mustafina i det kasakstanske oljearbeiderforbundet, og nestleder Frode Alfheim i Industri Energi.
Lev Mironov i ROGWU (venstre), Elena Mustafina i det kasakstanske oljearbeiderforbundet, og nestleder Frode Alfheim i Industri Energi.

tirsdag 14. april 2015

-I en felles uttalelse er vi helt på linje med våre russiske fagforeningskamerater når det gjelder å ha konstant fokus på sikkerhet offshore, sier nestleder Frode Alfheim i Industri Energi.

Uke med HMS

Arbeidsdepartementet i Russland har denne uka enrekke temaermed HMS iSotchi i Russland. I den forbindelse satteIndustri Energi og ROGWU seg ned uog fikk spikret frem hva det er viktig å arbeide for i årene som kommer.

-Representanter fra Norsk Olje og Gass og Petroleumstilsynet holdt innledning over temaet sikkerhet offshore.Russisk fagbevegelse ønsker en tilnærmet lik lovgivning som vi har på norsk side. Aktiviteten øker fra både norsk og russisk side i Barentshavet. Det er en vinn-vinn situasjon forbåde arbeidsgiver og arbeidstakersidenå ha tettest mulig kontakt med russerne. Det kan sikre oppdrag for de av våre bedrifter som er eksperter innen oljeservice, sier Alfheim

 

Funksjonelt regelverk

-Russiske fagforeningskamerater er opptatt av et funksjonelt regleverk, og det er stor interesse for hvordan vi har utviklet dette i Norge, sier Alfheim.

Forbundene foreslår at man oppretter en kommisjon på sikkerhet offshore. Kommisjonen skal komme med ekspertuttalelser og råd til russiske og norsk myndigheter. Viktige saker i denne sammenheng er regelverk, kompetanse, teknologi, organisatoriske og fornuftige beslutninger, og bedre arbeidsvilkår for ansatte offshore i nordområdene.