Orienterte statsråden om planlagt utflagging av norske arbeidsplasser

Industri Energi hadde mandag møte med olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) om den varslede utflaggingen av norske arbeidsplasser i Halliburton til Dubai.

Det var forbundsleder Frode Alfheim selv som fikk i stand møtet med olje- og energiminister Terje Aasland, stortingsrepresentant Marianne Sivertsen Næss (Ap) og politisk rådgiver Jorid Juliussen Nordmelan i forbindelse med Olje- og energipolitisk seminar i Sandefjord.

Klubbleder Knut Nesland i Halliburton ble koblet opp via Teams. Han fortalte statsråden at ledelsen i det amerikanskeide oljeserviceselskapet fortsatt vil flytte 30 norske arbeidsplasser til Midtøsten i løpet av året. Dette er jobber innen avansert boreteknologi, såkalt ADT, som nå utføres ved operasjonssentre i Stavanger-regionen.

-Jeg er redd dette bare er starten av en større prosess der offshore arbeidsplasser først flyttes til operasjonssentre på land, før de flyttes til lavkostland. Teknologisk er det ingenting som hindrer dette, sier Industri Energi-klubblederen i Halliburton.

Frode Alfheim har vært klar på at Industri Energi skal kjempe beinhardt for å beholde disse arbeidsplassene i Norge.

I vinter møtte Alfheim den norske ledelsen i Halliburton. Den valgte da å utsette beslutningen i tre måneder. Nå er denne tiden gått, og klubbleder Nesland har fått klare signaler om at ledelsen fortsatt vil flagge ut de aktuelle stillingene.

Olje- og energiminister Terje Aasland er klar på at han ikke synes det er greit.

-Dette er kompetanse og arbeidsplasser som vi skal ha i Norge. Når vi som myndigheter legger til rette for gode betingelser for olje- og gassbransjen på norsk sokkel, så forventer vi at arbeidsplasser knyttet til driften av norsk sokkel skal være i Norge, sier Aasland.

Statsråden sier at han vil be om et snarlig møte med ledelsen i Halliburton, sammen med Industri Energis representanter.

Samarbeidskomiteen for oljeservice har vedtatt en uttalelse der den krever at arbeidsplasser tilknyttet driften på norsk sokkel må ligge i Norge.