Saksøker Lundin for ulovlig innleie

Karianne Rettedal, advokat i Industri Energi.
Karianne Rettedal, advokat i Industri Energi.

mandag 1. april 2019

Advokat i Industri Energi, Karianne Rettedal, mener Lundin spekulerer i fireårsregelen og driver en systematisk omgåelse av regelverket. Hun representerer et medlem som nå går til sak og krever fast ansettelse etter å ha vært innleid i nesten fire år.

– Han har vært en del av den daglige driften og jobbet skulder til skulder med fast ansatte. Lundin spekulerer i fireårsregelen, sier advokat Karianne Rettedal i Industri Energi til Sysla. Hun representerer offshorearbeideren i rettssaken som vil pågå tirsdag og onsdag denne uka.

Arbeidsmiljøloven gir rett til fast ansettelse hvis en person har vært innleid i fire år.

Mannen har vært innleid gjennom et bemanningsselskap. Han gikk i fast turnus som instrumenttekniker på Edvard Grieg fram til 2. juledag i fjor, tolv dager før han ville ha vært der i fire år.

Rettedal mener oljeselskapet driver en systematisk omgåelse av regelverket og viser til at Industri Energi har fått flere henvendelser om lignende tilfeller.

Et sentralt punkt i retten blir hvorvidt saksøker har utført vanlig eller ekstraordinært arbeid. Loven åpner for innleie for å ta unna midlertidige arbeidstopper.

Rettedal er tydelig på at mannen har fylt et løpende og permanent behov. Hun viser til at på saksøkers siste offshoretur dukket det opp en ny instrumenttekniker som var innleid fra et annet bemanningsselskap. – Min klient skulle lære opp den nye, som nå har gått inn i hans turnus. Dette viser at Lundin prøver å omgå regelverket, sier hun.