Norske råvarer på Vår Energi sine offshoreinstallasjoner

-Det er viktig for våre medlemmer å få norsk, bærekraftig mat når de er offshore, sier Martha Skjæveland, hovedtillitsvalgt for Industri Energi i Vår Energi. Gjennom samarbeid med fagforeningene skal oljeselskapet i all hovedsak bruke norske råvarer på sokkelen framover.

ESS har fått forpleiningskontrakten for Våre Energi sine fire offshoreinstallasjoner Goliat, Balder, Ringhorne og Jotun. Den nye kontrakten stiller strenge krav til bærekraftige løsninger, med økt bruk av lokale underleverandører og kortreist mat. Kontrakten starter 1. november, med varighet i fem år.

Fagforeningene i Vår Energi har i kontraktsprosessen stått sammen om kravet om økt bruk av norsk mat på sokkelen. Pål Thomassen har representert Industri Energi i gruppen som jobbet med den nye forpleiningskontrakten.

-Kontrakten er en forpliktelse om å bruke lokal tilknytning i alle ledd av matleveransene til våre offshoreinstallasjoner, med lave klimaavtrykk og lokale leverandører, sier Thomassen, som er stolt over å ha deltatt i prosessen og over måten selskapet har tenkt og handlet.

I den nye kontrakten har ESS forpliktet seg til å bruke 75-80 prosent norsk kjøtt og det bare skal brukes norsk fisk. I tillegg skal man bruke sesongbaserte norske grønnsaker og frukt.

-Dette er en kontrakt som er svært god i forhold til bærekraft og kortreist mat, noe som er viktig for våre medlemmer som jobber på sokkelen, sier Martha Skjæveland.