Nå kan du foreslå kandidater til neste års Arthur Svensson-pris

Industri Energi inviterer fagforeninger, tillitsvalgte og ansatte i norsk og internasjonal fagbevegelse til å nominere kandidater til Arthur Svensson-prisen 2022. Fristen er 1. januar 2022.

Prisen er på NOK 500.000. Halvparten går direkte til prisvinner, og et tilsvarende beløp settes av til oppfølgingsarbeid knyttet til prisvinneren eller nærliggende prosjekter.

Styrking av fagorganisasjoner og faglige rettigheter

Siden 2010 har prisen gått til personer og organisasjoner som har gjort en særlig innsats for å fremme fagorganisering og faglige rettigheter i verden. Det er også kriteriene for å få prisen.

Blant prisvinnerne finner vi lærere i Bahrain og Filippinene, gruvearbeidere i Mexico og tekstilarbeidere fra Kambodsja. I fjor gikk prisen til den uavhengige fagbevegelsen i Hviterussland. Se oversikt over tidligere prisvinnere her.

Send inn ditt forslag nå

Vi oppfordrer alle til å sende inn forslag på verdige kandidater allerede nå. Vi ber om at det redegjøres godt for den nominertes bakgrunn og hvorfor vedkommende bør få prisen.

Alle fagforeninger, ansatte og tillitsvalgte i norsk og internasjonal fagbevegelse har forslagsrett. Det samme gjelder tidligere prisvinnere og styremedlemmer i organisasjoner som har mottatt prisen. En priskomité bredt sammensatt fra norsk fagbevegelse bestemmer hvem som skal få prisen.

Nominering kan gjøres via skjema her, eller på e-post til espen.loken@industrienergi.no.

Les mer om prisen her.