Til minne om våre fem medlemmer som omkom i helikopterulykken ved Turøy

onsdag 4. mai 2016

Fem av de omkomne i den tragiske helikopterulykken ved Turøy fredag 29. april var medlemmer i Industri Energi. Våre tanker går til de etterlatte.

– Det er med stor sorg vi har mottatt budskapet om at fem av de omkomne i den tragiske helikopterulykken var medlemmer i forbundet. Våre tanker og dypeste medfølelse går til familie, pårørende, venner og kollegaer, sier forbundsleder Leif Sande.

De fem omkomne medlemmene er:

Iain Andrew Stuart, 41 år, Halliburton Iain Andrew Stuart arbeidet som Service Leader i Haliburtons sementeringsavdeling. Han hadde 20 års erfaring i bransjen, hvorav 15 år i Halliburton. Han blir beskrevet som en flink, høyt respektert og arbeidsom medarbeider, med stor interesse for faget og for opplæring av lærlinger.

Behnam Ahmadi, 54 år, Halliburton Behnam Ahmadi arbeidet som Supervisor og har en lang karriere i Halliburton, og det siste tiåret som i selskapets Production Enhancement-avdeling. Benny blir omtalt som en engasjert og omtenksom medarbeider, som alltid satte andre foran seg selv.

Otto Mikal Vasstveit, 54 år, Halliburton Otto Mikal Vasstveit var ansatt som Supervisor i Halliburtons Production Enhancement-avdeling, hvor han hadde jobbet siden 1997. Han blir beskrevet som en godt likt og kunnskapsrik kollega, som delte villig vekk av sin erfaring, og som et forbilde for unge medarbeidere.

Tommas Helland, 50 år, Halliburton Tommas Helland var ansatt som Serviceoperatør i Halliburtons Production Enhancement-avdeling, og hadde 10 års erfaring i selskapet. Han blir omtalt som en rolig og godt likt kollega, som utførte jobben sin med stolthet og til de beste skussmål.

Espen Samuelsen, 35 år, Welltec Espen Samuelsen var ansatt som feltingeniør offshore i Welltec siden 2011. Han var kjent som en dyktig medarbeider og var svært ansvarsfull i jobben sin. Kollegaer omtaler Espen som en varm person med et stort hjerte – en det var svært lett å like.

Tillitsvalgte i sorg

Knut Nesland er hovedtillitsvalgt for Industri Energi i Halliburton, hvor fire av våre fem medlemmer jobbet:

– Det var med stor fortvilelse jeg mottok den forferdelige beskjeden fredag om at et helikopter fra Gullfaks B på vei til Bergen hadde havarert i fjæresteinene ved Turøy i Øygarden. Det ble tidlig klart at vi hadde fire ansatte ombord i ulykkeshelikopteret og at totalt 13 personer var med.

Jeg reiste opp til pårørendesenteret på Kokstad fredag ettermiddag, hvor jeg var med på å legge til rette for at pårørende fikk den hjelpen og støtten som det er mulig å gi i en slik vanskelig situasjon.

Søndag var jeg med på båten som var ute på ulykkesstedet, der ble det holdt en kort seremoni og alle fikk legge ned blomster og hilsninger. Dette gjorde sterkt inntrykk på alle som var med. Mine tanker går til de pårørende, sier Nesland.

Jon-Erik Rustan, hovedtillitsvalgt i Welltec, er også sterkt preget av ulykken:

– Espen var en kjær familiemann og svært dyktig i jobben sin. Han vil blir dypt savnet, og vi tenker alle på hans forlovede og deres to barn.