Mellomoppgjøret 2021: Lønnsforhandlingene for oljeservice har startet

Nestleder Lill-Heidi Bakkerud leder OSA-forhandlingene for Industri Energi. Foto: Atle Espen Helgesen
Nestleder Lill-Heidi Bakkerud leder OSA-forhandlingene for Industri Energi. Foto: Atle Espen Helgesen

onsdag 26. mai 2021

Lønnsforhandlingene mellom Industri Energi og Norsk olje og gass for oljeserviceansatte startet onsdag formiddag i Stavanger. –Vi forventer et godt og rettferdig oppgjør, sier nestleder Lill-Heidi Bakkerud i Industri Energi.

Lill-Heidi Bakkerud som leder forhandlingene for Industri Energi sier resultatet fra sokkelforhandlingene må være et utgangspunkt for oljeserviceoppgjøret.

-Vi står sammen i én olje- og gassbransje som går godt, blant annet takket være oljepakken som vi var sterke pådrivere for å få på plass, sier Bakkerud.

Hun viser til at oljeserviceavtalen har en ny lønnsmatrise fra januar 2019, som må vedlikeholdes i tråd med intensjonen i avtalen.

-Vi har en lovnad fra arbeidsgiverne om at matrisen i oljeserviceavtalen skal vedlikeholdes, slik at de ansatte i oljeservice ikke sakker akterut i forhold til de ansatte i operatørselskapene på sokkelen, sier Bakkerud.

På grunn av koronasituasjonen vil bare deler av forhandlingsutvalget være til stede under forhandlingene som foregår ved Norsk olje og gass sitt kontor på Forus utenfor Stavanger. Resten av forhandlingsutvalget holdes fortløpende orientert over videolink.

Det er satt av to dager til forhandlingene.

Oljeserviceavtalen (OSA) omfatter drøyt 30 leverandørbedrifter som er medlem i Norsk olje og gass. I tillegg er den gjort gjeldende for ytterligere drøyt 50 bedrifter med ansatte både offshore, på land og innenfor dykking. Industri Energi har totalt rundt 6500 medlemmer innen oljeserviceområdet.

I år er det mellomoppgjør, som betyr at det bare forhandles om lønnsregulering. Dette til forskjell fra hovedoppgjør, hvor det forhandles om alle bestemmelsene i tariffavtalene. Det er ikke streikerett i forbindelse med mellomoppgjøret.

Industri Energis forhandlingsutvalg:

Lill-Heidi Bakkerud, Industri Energi (forhandlingsleder)

Einar Johannesen, Industri Energi

Kjell Vestly, Oceaneering

Knut Nesland, Halliburton

Aase Fintland, Schlumberger

Atle Bertelsen, Baker

Ulf Tegner, Altus Intervention

Johnny Hagen, Subsea 7

Tommy Angeltveit, Aker Solutions

Terje Nysted, Weatherford

Tord Myhrvang, Oceaneering Asset Integrity

Christopher Talgø, Archer

Trond Sørensen, Schlumberger

Jan Inge Andersen, Halliburton

Harald Hereid, Industri Energi

Atle Espen Helgesen, Industri Energi (kommunikasjon)