Landets største ungdomskonferanse arrangeres for 15. gang

Ungdomsutvalget til Industri Energi ønsket fredag velkommen til Norges største ungdomskonferanse i fagforeningssammenheng. Det er den 15. ungdomskonferansen i Industri Energis historie.

Årets ungdomskonferanse arrangeres i Stjørdal, Trøndelag. Her samles nesten 200 medlemmer og 14 gjester for å skape engasjement for forbundet og for industrien.

Ungdomskonferansen er den viktigste rekrutteringsplattformen til Industri Energi Ung. Det er her ungdommen blir engasjert til å gjøre mer.

– Vårt viktigste arrangement

Konferansen er en faglig og sosial arena for unge medlemmer, og har som oppgave å peke ut kursen for ungdomsutvalget både politisk og organisatorisk for den kommende perioden.

Alida Johanne Domås, leder for Industri Energi Student, er med på å registrere strømmen av deltakere. Foto: Egil Brandsøy

– Målet er at ungdomskonferansen skal være den beste i sitt slag. Og at den fortsatt skal være vårt viktigste arrangement, påpeker nestleder i Ungdomsutvalget, Mikael Schevik.

Stolt forbundsleder har sine røtter i ungdomsarbeid

Forbundsleder Frode Alfheim har gjestet konferansen flere ganger tidligere, første gang i 2015 da han var nestleder.

Lenge før det var Alfheim en engasjert ungdomssekretær i LO/AUF i 1990-94. Derfor står forbundets ungdomsarbeid han nært. I sin åpningstale ga han heder til ungdommen.

– Student- og ungdomsarbeidet har vært en suksess. Dere har jo i lag levert mange dyktige folk – både som tillitsvalgte i bedrifter og som ansatte i forbundet vårt, sa han og nevnte eksempler i fleng.

Frode Alfheim taler til ungdommen i Bodø/Glimt drakt. Foto: Egil Brandsøy

Alfheim nevnte også mange viktige bidrag fra ungdommen, spesielt når det gjelder politisk påvirkning.

– Det at dere inviterer med dere ungdomspolitikere, altså fra AUF, Unge Høyre, Fremskrittspartiets ungdom og så videre med på tur for å vise frem bedriftene våre. For å få dem til å se at vi driver på med ren industri i landet vårt, og at vi har alvorlige hensikter om å gjøre det enda bedre med et stadig mindre karbonavtrykk – det er viktig å få kommunisert til de unge politikerne.

Han påpeker at de som er med på disse turene går fra ungdomssystemet til å bli ansvarlige politikere i sine respektive partier etter hvert.

– To av statsrådene som kom ut på slottsparken forrige torsdag i ny regjering, har vært med på ungdomspolitisk tur med ungdomsvalget vårt, sier Alfheim og fortsetter:

– De har på den måten blitt kjent med både industribedriftene våre, men også forbundet. Det gjør det veldig mye lettere for forbundslederen og andre som er opptatt av kontakt med politikere. Der har dere bidratt med å være en døråpner for å gjøre jobben vår enklere. Så tusen takk for det.  

Tettpakket program

Etter en lengre periode med begrenset aktivitet som følge av Covid-19, ønsker arrangørene å tilby ungdommen en sosial helg med godt faglig innhold. Derfor er hele helgen tettpakket med aktiviteter som vil danne grunnlag for diskusjon og debatt.

Ungdomskonferansen holdes i år i Stjørdal. Foto: Egil Brandsøy

Lørdag skal det velges et nytt sammenslått utvalg bestående av både ungdommer og studenter.

Valgkomiteen sin innstilling foreslår Charlotte Sæbjørnsen som leder for ungdomsutvalget, ble kunngjort for 2 uker siden.

Politikk, vedtekter og valg står på helgens program. Det blir lange dager på konferansen, men som alltid skal ungdommen vise sitt engasjement og jobbe hardt for komme fram til de beste resultatene.