Industri Energi vertskap for Jan Christian Vestre sin debut som næringsminister

Mandag kveld inviterte Industri Energi, i samarbeid med Green Industry Cluster, til debatt om industripolitikk i Porsgrunn. Det ble Jan Christian Vestre sin konferansedebut som næringsminister.

– Det er så stor stas å være her, at jeg har nesten ikke sovet i hele helgen, for jeg har gledet meg sånn til å komme. Og det er ikke tull engang, for jeg er så stor fan av Sam Eyde, at jeg leser sitatene hans på fest, innledet den ferske næringsministeren til latter fra salen.

Vestre var utfordret til å fortelle om den nye regjeringens ambisjoner for grønn industriutvikling. Han kunne fortelle at regjeringen har satt djerve mål, som å øke verdien av fastlandseksporten med 50 prosent innen 2030, kutte klimautslippene med 55 prosent innen samme frist, og lage planer for satsing på nye industrier, som havvind, hydrogen, CCS og batteri.

– Jeg er redd andre land kan gå forbi oss på disse satsningene, om vi ikke smir nå mens jernet er varmt, sa han.

Optimistisk forbundsleder

– Jeg er veldig optimist på vegne av industrien i Norge. Jeg har aldri opplevd en større optimisme enn nå, både for å utvikle den industrien vi har, men også ny industri som vi skal leve av i fremtiden, sa forbundsleder Frode Alfheim i sin innledning om hva industrien trenger av den nye regjeringen.

Alfheim forklarte videre i sitt innlegg at dersom optimismen skal omsettes til tellende resultater, må også flere andre forutsetninger på plass, som mer energiproduksjon, en kompetansepolitikk som gir nok fagarbeidere og tar flere inn i arbeidslivet, og en mer aktiv europapolitikk.

Næringsminister Jan Christian Vestre og forbundsleder Frode Alfheim holdt innlegg om industribygging som engasjerte forsamlingen i Porsgrunn. Foto: Johnny Håvik.

Se hele debatten

Arrangementet på Ælvespeilet i Porsgrunn, der også blant annet LO-leder Peggy Hessen Følsvik deltok, ble i tillegg strømmet direkte på nett. Hele arrangementet kan sees på vår Facebook-side ved å trykke her.