Torsdag 14 mars lanserer Industri Energi gratis pensjonstelefon for medlemmene

onsdag 13. mars 2019

Som første forbund i Norge lanserer Industri Energi torsdag 14. mars en egen pensjonstelefon med uavhengige eksperter som alle medlemmer kan ringe til helt gratis. – Dette handler om å legge til rette for at medlemmene våre skal kunne planlegge og ta best mulige valg når det gjelder pensjon, sier nestleder Terje Valskår i Industri Energi.

For oss er det viktig å sørge for at medlemmene kan få gode råd, som er ett hundre prosent uavhengige

Terje Valskår, nestleder Industri Energi

– Vi ser at behovet for noen å kunne ta en prat med fagfolk om pensjon er stort. Det er mange spørsmål der ute, for det er mye å sette seg inn i og ikke alltid like enkelt å vite hvilke valg man bør ta, sier Valskår.

Enklere blir det ikke av at pensjonssystemet hele tiden er i forandring. Og jo yngre man er, dess mer ansvar må man ta for egen pensjon.

Derfor har Industri Energi som første fagforbund i Norge lansert en egen, gratis pensjonstelefon for medlemmene.

– Det som er viktig for oss, er å bidra til å gjøre det lettere for medlemmene å orientere seg i «pensjonsjungelen». Folk flest går jo ikke rundt og har masse kunnskap om AFP, individuell pensjonssparing og fond. Mange vet kanskje ikke stort om pensjon i det hele tatt, og det skjønner jeg godt, sier han.

Ta grep om egen pensjon nå – ikke utsett!

Siden dette er kompliserte saker, blir det gjerne til at man utsetter hele problemstillingen. Det kan man tape mye på.

– Det blir jo fort slik at man skyver det foran seg og tenker at «det er jo lenge til enda». Men det er utrolig viktig at alle, – enten man er på vei inn i, ut av eller befinner seg i midten av arbeidslivet, tar grep og velger riktig.

– Og de er ikke alltid det finnes en fasit. Det som er riktig for en, kan være feil for en annen. Derfor tror vi det vil være bra å ha eksperter å drodle med, som kan sette seg inn i folk situasjoner og gi best mulig råd for hver enkelt.

Viktig med uavhengige eksperter

– Og hvor skal man egentlig starte, hvem skal man henvende seg til? Banker og andre tilbyr jo rådgivning, men for oss er det viktig å sørge for at medlemmene kan få gode råd som er ett hundre prosent uavhengige, understreker Valskår.

– Derfor har vi valgt å bygge videre med et firma vi allerede har jobbet med lenge med innen mer dyptgående pensjonsrådgivning til medlemmene våre som er 57 år eller eldre, Tredjepart AS. De kan pensjon til fingerspissene og har ingen bindinger til banker eller produkter. Det eneste de selger er uavhengige råd, og det er akkurat det vi vil tilby medlemmene våre.

Ordningen fungerer slik at alle som er medlem i Industri Energi kan ringe og snakke med en pensjonseksperter hver torsdag mellom 08.30 og 16.00, og det er satt et ramme på inntil femten minutter for hver telefonsamtale. Medlemmene betaler ingenting for tjenesten.

Et lavterskeltilbud hvor ingen spørsmål er dumme

Mange ganger vet man kanskje ikke helt hva man lurer på eller bør lure på. Og «Hva bør jeg tenke på når det gjelder min egen pensjon?» er egentlig spørsmål godt nok for å ringe pensjonstelefonen.

– Her er ingen spørsmål for banale eller dumme, meningen er å senke terskelen, gjøre det enkelt og ufarlig å ta grep om pensjonen din, presiserer Valskår.

Pensjonstelefonen fungerer som utvidelse og supplement til forbundets overnevnte eksisterendepensjonsrådgivning for medlemmer over 57 år, og det vi ikke vil være alltid man får avklart alle spørsmål eller tatt kompliserte ting på telefonen.

– Men uansett hva slags pensjonsspørsmål du ringer om får du eksperter å snakke med, som jobber med dette hver dag, og som kan peke deg i riktig retning, sier Valskår.

– Jeg tror dette kommer til å bli veldig bra og gleder meg til å høre tilbakemeldingene fra medlemmene, avslutter nestlederen.

Ring pensjonstelefonen hver torsdag fra klokken 08.30 til 16.00 på 21954240 Ha medlemsnummeret ditt klart før du ringer!

<!–

–>