Industri Energi Equinor tar sterk avstand fra TESS sine holdninger til det organiserte arbeidslivet

Industri Energi Equinor reagerer kraftig på holdninger selskapet TESS har til sine organiserte ansatte. -Dette er holdninger til det organiserte arbeidslivet som vi tar sterk avstand fra, skriver representantskapet i Industri Energi Equinor i en fersk uttalelse.

Industri Energi Equinor viser til oppslag i media om at organiserte i Tess blir ekskludert fra alle bonusordninger, og fratas også ulykkesforsikring, ekstra kjøregodtgjørelse og støtte til tannlege og arbeidsklær.

“Dette er en behandling og holdning av det organiserte arbeidslivet vi ikke ønsker i Norge, og i norsk arbeidsliv. Dette er et forsøk på fagforeningsknusing vi vil ta sterk avstand fra, og som ikke hører hjemme i norsk arbeidsliv”.

Equinor har rammeavtaler med TESS og stiller strenge krav til sosialt ansvar og et etisk ansvar gjennom våre styrende dokumenter. Eksemplet som har kommet frem gjennom artikler i media tilsier at Equinor ikke lengre bør kjøpe tjenester av slike selskaper med slike holdninger.

“Industri Energi krever at Equinor skal bruke sin makt som kjøper av tjenester og kun opprettholde avtaler med seriøse selskaper med gode holdninger til det organiserte arbeidslivet”.

“Representantskapet i Industri Energi Equinor forventer at Equinor tar avstand fra selskaper med slike holdninger, og at det må få konsekvenser hvis Tess velger å opprettholde disse” står det i uttalelsen.

Etter massiv kritikk blant annet fra Industri Energi Equinor varsler industrileverandøren helomvending. Tess-sjef Erik Jølberg skriver onsdag ettermiddag i en melding til sine ansatte og andre forbindelser at  bonusbetingelsene og andre goder til de fagorganiserte skal opp til nivået for øvrige ansatte, slik at alle i TESS-konsernet får like betingelser og avlønninger.

Industri Energi Equinor er fornøyd med responsen fra Equinor, som kjapt tok tak i og responderte på fagforeningens henvendelse og klare melding på tirsdag formiddag.- Det viser at press fra LO og Industri Energi hjelper, og at styrke er makt, skriver Industri Energi Equinor i en melding til sine medlemmer onsdag kveld.