Hydro Husnes klar for nye 100 år!

Stolte arbeidere i Hall-B. Foto: Haugsbakken
Stolte arbeidere i Hall-B. Foto: Haugsbakken

onsdag 23. juni 2021

Onsdag var det offisiell åpning av Hydros hall B på Husnes. Og med det er det endelig full drift på anlegget igjen. – Dette har vi jaggu jobba hardt for, sier fagforeningsleder Ørjan Normann med ett smil.

– Finanskrisa i 2008-2009 rammet oss hardt. Ikke bare vi som jobbet på anlegget, men når en hjørnesteinsbedrift som dette får utfordringer rammer det hele Kvinnherad kommune, påpeker Normann.

– Men med hardt arbeid, viktige rammevilkår som Co2 kompensasjonsordningen og økt etterspørsel etter verdens mest miljøvennlige aluminium er det endelig sånn det skal være igjen – full drift.

Vi trenger en næringspolitikk for grønn industriutvikling

– Aluminium er ikke bare fornybar, den er evigvarende resirkulerbar, sier en tydelig stolt fagforeningsleder Normann. Foto: Haugsbakken
– Aluminium er ikke bare fornybar, den er evigvarende resirkulerbar, sier en tydelig stolt fagforeningsleder Normann. Foto: Haugsbakken

Konsernsjef i Hydro Hilde Merete Aasheim trakk frem at Hydro Husnes leverer produkter med et 75% lavere klimafotavtrykk enn verdensgjennomsnittet basert på fornybar vannkraft og vind.

– Vi trenger en næringspolitikk for grønn industriutvikling. Fornybar kraft må brukes til å utvikle grønn industri. Klimapolitikk som sikrer utslippskutt globalt og hjemme. Og vi må ha konkurransedyktige rammevilkår for ny grønn industri, sa Aasheim i sin innledning.

Evigvarende resirkulerbar

– Aluminium er ikke bare fornybar, den er evigvarende resirkulerbar, sier en tydelig stolt fagforeningsleder Normann.

Leder av Industri Energi, Frode Alfheim, hadde også tatt turen til Husnes for å være med på denne viktige markeringa. Også han trakk frem viktigheten av samarbeid og den norske modellen.

– Her har fagforening og arbeidsgiver jobbet sammen for en fellessak. Hydro vært smarte når de har samarbeidet så godt med fagforeninga og Normann. Hans innsats har vært en stor bidragsyter for å sikre rammebetingelsene for denne viktige næringa.

– Her på Husnes er verdens grønneste industriarbeidsplasser. Vi trenger at enda flere får øynene opp for at vi tar bærekraftskravene på alvor og at det er her i industrien vi finner løsningene som virkelig bidrar til å redde kloden, påpekte Alfheim


Se alle bildene (5)


  • Se alle bildene (5)


  • Se alle bildene (5)


  • Se alle bildene (5)


  • Se alle bildene (5)