Hovedoppgjøret 2022: Forhandlinger i gang på møbeloverenskomsten

På Næringslivetshus i Oslo har forhandlingene mellom Industri Energi og Norsk Industri på møbeloverenskomsten begynt. Det er satt av en dag til forhandlingene.

-Det er et mål å øke kjøpekraften for medlemmene samt heve minstelønnsnivået for bransjen og fagtilleggene, sier forhandlingsleder Asle Reime.

Møbel er en tradisjonsrik industri i Norge som er verdensannerkjent for design og kvalitet. Det sendes konteiner med møbel til alle verdensdeler og eksporten øker. Industri Energi er glad over utviklingen for norske møbler og er en av de aktive partene i samarbeidet Velg Norsk Design som skal fremme designindustrien i Norge.

-Produksjonen øker, det går godt med bedriftene og flere av de ansatter nye medarbeider, forteller Asle Reime. -Vi er opptatt av at de ansatte skal få igjen når det går bra og at det skapes konkurransedyktig lønn som tiltrekker den kompetansen industrien trenger for å utvikles.

Reime minner også om at det i år er et hovedoppgjør der det forhandles om alle bestemmelsene i tariffavtalene, og at det er streikerett.

Forhandlingene på møbeloverenskomsten gjelder for bedrifter i møbel, interiør og trevarebransjene, samt for ski- og stavprodusenter. Avtalen omfatter 1293 Industri Energi-medlemmer i bedrifter som Ekornes, Madshus, Brav AS, Slettvoll Møbler, Formfin Møbler, Foraform, Brunstad AS, Hilding Anders Norway AS, Huseby AS, Kistefos Møbler AS, Langlo AS, Vestre Produksjon AS og Wonderland AS.

Forhandlingsutvalget til Industri Energi. Foto: Jan Godfrey.

Forhandlingsutvalg:

Asle Reime (Forhandlingsleder), Industri Energi

Einar Olsvik (Tariffansvarlig), Industri Energi

Vidar Schanke, Formfin Møbler                   

Ann Rustad, Ekornes Beds AS              

Robert Janitz, Huseby AS

Edvard Lie, JE Erkornes

Stein Tore Sørsveen, Brav AS 

Atle Berntzen, Erkornes Beds AS

Marit Helen Øye Aanning, Slettvoll Møbler AS  

Rune Strøm Andersen, Hilding Anders Norway AS  

Aud Elin Fjellkårstad, JE Ekornes AS

Barbro Auestad (Observatør), Industri Energi

Jan Godfrey (Observatør), Industri Energi