Hovedoppgjøret 2022: Brudd i lønnsforhandlingene for glass- og keramisk industri

Forhandlingene med Norsk Industri på glass- og keramisk industri-avtalen er brutt og går til mekling. – Det handler om å løfte lønnen til de ansatte opp til et anstendig nivå, forteller forhandlingsleder Asle Reime.

Etter en del fram og tilbake er forhandlingene på “glass- og keramisk industri-avtalen” mellom Industri Energi og Norsk Industri avsluttet. 

-Vi ville få løftet lønnen opp til et anstendig nivå, men arbeidsgiverne var ikke imøtekommende til noen av kravene våre forteller, forhandlingsleder Asle Reime. -Vi måtte bare konstaterer at det ikke ble løsning og avbryte forhandlingene.

Forhandlingene går dermed til mekling hos Riksmekleren.

-Etter et svært nøkternt oppgjør i 2020 hvor vi opptrådte ansvarlig på bakgrunn av en bransje i krise er det en hån at de nå kommer med skambud, utdyper Asle. -De ansatte har gjort en formidabel innsats for bedriftene i en vanskelig periode, det går godt nå og dette bør de ansatte få igjen for.

-Det som er et paradoks at våre medlemmene kommer til å tjene mer på streikebidrag enn hvis de fortsatte å jobbe, konstatere Asle Reime.  

I år er det hovedoppgjør der det forhandles om alle bestemmelsene i tariffavtalene, med full streikerett.

Forhandlingene for glass og keramisk industri omfatter 111 Industri Energi-medlemmer i bedriftene Hadeland Glassverk, Figgjo, Magnor Glassverk og Norsk Teknisk Porselen.  

Hva skjer hvis det blir brudd? Les mer her.

Forhandlingsutvalget til Industri Energi. Fra Venstre: Kim Marius Hansen, Gry Espeland, Jan Erik Weisten, Asle Reime og Ronny Kristoffersen. Foto: Jan Godfrey.

Industri Energis forhandlingsutvalg:

Asle Reime (forhandlingsleder) – Industri Energi

Ronny Kristoffersen (tariffansvarlig) – Industri Energi

Gry Espeland – Figgjo

Jan Erik Weisten – Hadeland Glassverk

Kim Marius Hansen – Norsk Teknisk Porselen Products AS

Jan Godfrey (observatør) – Industri Energi