Gir 100.000 kroner til Flyktninghjelpens arbeid i Ukraina

De humanitære lidelsene på grunn av Russlands invasjon av Ukraina er enorme. Industri Energi gir derfor 100.000 kroner til Flyktninghjelpen sitt arbeid i Ukraina. Forbundet bevilger også drøyt 60.000 kroner til ukrainsk fagbevegelse.

Russlands invasjon av Ukraina har sendt hundretusenvis av mennesker på flukt.  Industri Energi har lang tradisjon for å gi penger når det oppstår denne typen humanitære situasjoner.

-Flyktninghjelpen har allerede etablerte system på plass i Ukraina og folk på bakken som hjelper flyktningene. Det er derfor naturlig for oss å støtte dette arbeidet, sier Asle Reime, som har ansvar for det internasjonale arbeidet i Industri Energi.

Industri Energi fordømmer Russlands invasjon av Ukraina på det sterkeste. Og Reime viser til at invasjonen bryter med Folkeretten.

-IndustriAll Global og IndustriAll European Trade Union har på vegne av alle tilsluttede fagforbund, deriblant Industri Energi, bedt den russiske regjeringen om å stanse invasjonen og okkupasjonen av Ukraina. Og at Russland trekker tilbake alle styrker fra ukrainsk territorium. Videre ber vi det internasjonale samfunnet om å beskytte sivile, ta i mot flyktninger og trygge tilgangen på humanitær assistanse, sier Reime.