Forventer at fusjonen mellom Maersk Drilling og Noble skjer på en ordentlig måte

Industri Energi forventer at sammenslåingen av riggselskapene Noble og Maersk Drilling blir ryddig, i tråd med arbeidslivets regler. -Vi skal følge fusjonen tett, men jeg er trygg på at klubbene våre sørger for at det skjer på en ordentlig måte, sier forbundsleder Frode Alfheim.

Fusjonen mellom Noble og Maersk Drilling ble kjent onsdag morgen. Ifølge selskapene er målet å beholde nærheten til kundene, støtte opp om driften, og sikre fortsatt tilgang til kompetanse. Det sammenslåtte selskapet skal hete Noble Corporation og får hovedkontor i Houston i USA. 

Industri Energi har betydelig antall medlemmer i de begge selskapene, 550 i Maersk Drilling og 115 i Noble.

Stavangerkontoret blir et knutepunkt

Klubbleder Frode Larsen i Maersk Ansattes Forening (MAF) sier de fikk en kort orientering om fusjonen i morges, ellers vet han foreløpig lite om innholdet i fusjonen og hvordan den vil påvirke selskapets aktivitet i Norge.

-Det vi vet er at Stavanger blir hovedknutepunkt for virksomheten i Europa og at dette skal styrkes. Det er vi glad for, sier Larsen.

Vi er nødt til å se positivt på dette

Frode Larsen, klubbleder

Han understreker at klubben er forberedt på å gjøre jobben så godt den kan, og sørge for at fusjonen skjer på en ordentlig måte.

– Jeg tenker vi er nødt til å se positivt på dette. Vi skal etablere kontakt med Industri Energi-klubben i Noble og sammen skal vi gjøre det beste ut av dette på vegne av medlemmene. Dette mener jeg vil bli bra, sier Larsen.

Vil følge fusjonen tett

Fungerende klubbleder for Industri Energi i Noble, Fraser Knox, er enig. Han tror sammenslåingen vil styrke det fusjonerte selskapets aktivitet på norsk sokkel. – Vi vil samarbeide tett med MAF for å få til en god prosess for medlemmene, sier Knox.

Forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi forsikrer at forbundet vil følge fusjonen tett. Samtidig føler han seg trygg på at dette vil skje ordentlig.

-MAF er en stor og sterk klubb, med lang erfaring med slike prosesser. Jeg er helt sikker på at de vil ta ansvar og sørge for at ting går riktig for seg og at medlemmene våre blir skikkelig ivaretatt, sier han.

Noble er en forholdsvis ny aktør i Norge. Selskapet er for tiden inne på norsk sokkel med jackup-riggen «Noble Lloyd Noble», på oppdrag for Equinor. Mærsk Drilling derimot har vært på norsk sokkel i flere tiår, og driver rigger som «Maersk Invincible», «Maersk Intrepid», «Maersk Interceptor», «Maersk Reacher», «Maersk Innovator» og «Maersk Integrator».