-Forsvaret må være synlig til stede på sokkelen

Droneaktivitet og gasslekkasjen i Østersjøen gjør at flere offshorearbeidere er urolige. -Vi mener det nå trengs synlig tilstedeværelse fra Forsvaret på sokkelen, både for å avskrekke og berolige, sier forbundssekretær Henrik Solvorn Fjeldsbø i Industri Energi.

– Nå er det på tide at Forsvaret får på plass tiltak, sier Henrik Solvorn Fjeldsbø til NRK.

Han er leder i LO sitt helikopterutvalg og forbundssekretær i Industri Energi.

– Vi mener helt klart at vi må ha et større militært nærvær ute på sokkelen, så det bør vurderes om Kystvakten eller marinefartøy bør være ute for å forebygge uønskte dronehendelser og eventuelt gripe inn om det blir aktuelt, sier Fjeldsbø.

Han sier forbundet har mottatt flere meldinger fra medlemmer som er urolige etter ulovlig droneaktivitet nær installasjonene, og nå sist enorme lekkasjer trolig etter sabotasje mot gassrørledningene Nord Stream 1 og 2 i Østersjøen.

– Jeg tror det vil føre til mer frykt om vi ikke gjør noe og viser at vi er synlig til stede som nasjon. Folk sier de føler frykt der ute allerede og er uroet for situasjonen. Da er det på sin plass at vi styrker beredskapen nå, sier Fjeldsbø til NRK.

Industri Energi har onsdag opprettet en gruppe med tillitsvalgte og verneombud fra operatørselskapene som følger situasjonen fortløpende og deler informasjon seg imellom.