Forpleiningsselskapet Sodexo sier opp 66 ansatte

-Vi er i en fortvilet situasjon der bedriften sier opp 66 ansatte, sier Industri Energi-klubbleder Leif Harall Salomonsen i forpleiningsselskapet Sodexo.

Oppsigelsene skyldes ifølge Salomonsen opphevede koronatiltak offshore, at Gyda-plattformen stenger ned og ikke minst at mange flyterigger opererer på mer kortvarige kontrakter enn før.

-Vi ser at små operatørselskaper kun borer en letebrønn eller to på norsk sokkel før riggen legges i opplag. Det er krevende for oss som leverer forpleiningstjenester til disse riggene, sier han.

Klubben har hatt møter med bedriften og klart å sikre noen arbeidsplasser gjennom å øke ressurspoolen og samtidig fått på plass en forpliktelse om to års gjeninntakelsesrett. -Det betyr at de som mister jobben nå står fremst i køen hvis bedriften trenger folk igjen, sier Salomonsen.

-Og gjennom avtale med bedriften har vi sikret at de med fagbrev, både kokker og renholdere, får tillagt ett års kompetansetillegg ved nedbemanninger, noe som har sikret flere fra oppsigelse. Det er viktig for oss at vi beholder de med fagkompetanse, sier Leif Harall Salomonsen.

Han viser til at klubben gjennom tilbud om opplæring har hjulpet over 60 av medlemmene til fagbrev og stolte fagarbeidere innen renhold.

Ifølge klubblederen er det særlig kvinner med kort ansiennitet som nå mister jobben i Sodexo. -Det er unge folk som hadde sett for seg et langt yrkesliv i Nordsjøen. Det er en fortvilende situasjon, sier han.