Fokus på vertikal organisering på ALTs Landsmøte

Det nye styret i ALT. Fra venstre: Mano Golshan, nedtleder Bente K. Flo, Øivind Nordskag, Rossitza Johannessen, og leder Sten Ove Jensen
Det nye styret i ALT. Fra venstre: Mano Golshan, nedtleder Bente K. Flo, Øivind Nordskag, Rossitza Johannessen, og leder Sten Ove Jensen

mandag 27. mars 2017

Leder Sten Ove Jensen hadde fokus på vertikal organisering i sin åpningstale på ALTs landsmøte. Målet har vært og er full integrering i Industri Energi for alle medlemmer, poengterte han i talen sin.

I fusjonsprosessen mellom ALT (Fagforbundet for ansatte i administrative, ledende og/eller tekniske stillinger) og Industri Energi møtte man på utfordringer.

– Vi har derfor funnet en midlertidig løsning ved at ALT-forbundets medlemmer er assosierte medlemmer i Industri Energi. På lik linje med øvrige medlemmer nyter de da godt av alle goder og tjenester.

Felles mål og fokus er fortsatt full integrering og vertikal organisering.

– I dagens arbeidsmarked er inngangsbilletten høyere utdanning, og det gjør at både Industri Energi og ALT er avhengig av en avtalestruktur som gjør at vi kan tiltrekke oss medlemmer innen stillingskategorier på høyere nivåer i bedriftene, sa han.

Se inn i krystallkula

Nestleder Frode Alfheim i Industri Energi og nestleder Bente K. Flo i ALT
Nestleder Frode Alfheim i Industri Energi og nestleder Bente K. Flo i ALT

– Vi skal være vaktbikkjer, slik at vi ikke i vår iver på å være best i klassen på klima lager særordninger som gir norsk industri alvorlige utfordringer. Vi skal selvsagt forholde oss til internasjonale avtaler, men vi må også arbeide for gode rammebetingelser for norsk industris videre liv, sa han.

Alfheim var på lik linje som Jensen opptatt av at forbundet ikke måtte sakke akterut med hensyn til de med høyere utdanning.

– Dette er et felles mål i kommende periode. Med vårt Landsmøte rett i forkant av LOs Kongress, vil vi være godt drillet i argumentasjon for våre mål og politikk for kommende periode. Slagordet vårt vil være «En bedrift – en fagforening». For det å kunne organisere vertikalt, fra bunn til topp i en bedrift, gir oss en unik styrke. På flere og flere arbeidsplasser ser vi at nettopp dette er veien å gå, uttalte Alfheim.

Sammen skal forbundene legge felles slagplan og strategi for det videre løp i etterkant av Industri Energis Landsmøte.

Gode rammebetingelser

Leder Sten Ove Jensen i ALT og dirigent Olav Støylen.
Leder Sten Ove Jensen i ALT og dirigent Olav Støylen.

Industri Energi hadde opprinnelig et år igjen av sin landsmøteperiode, men grunnet forbundsleder Leif Sandes inntreden i politikken, har forbundet i den forbindelse valgt å fremskynde landsmøtet som finner sted 28/4 til 30/4. Forbundets nestleder, Frode Alfheim, var derfor invitert til ALTs landsmøte for å se inn i krystallkula og dele mål for kommende periode.

– Vi er et forbund hvor et av hovedmålene er industriutvikling og gode rammebetingelser. Industri Energi er partipolitisk uavhengige. Det gjør at vi arbeider mot alle partier som kan bidra til gode løsninger i saker som er viktige for oss, sa Alfheim.

Han var sikker på at vi kan få meget god nytte av Sandes kompetanse og ekspertise fremover på Stortinget.

Styrket lag i kommende periode

ALTs Landsmøte besluttet å styrke laget og valgte i den forbindelse å utvide sitt styre. Sten Ove Jensen fortsetter som leder. Bente K. Flo er nestleder. Sammen med Mano Golshan, Øivind Norskag og Rossitza Johannessen skal teamet ta tak i utfordringer og spennende oppgaver.

– Vi ønsker forbundet og teamet lykke til og ser frem til et godt samarbeid mot felles mål som er full integrasjon. Om vi kommer helt mål i denne perioden vites ikke, men nærmere målet skal vi i alle fall være, sa Sten Ove Jensen.