FLT-landsmøtet med klart ja til å fortsette sammenslåingsprosessen

Forhandlingene mellom Industri Energi og Forbundet for Ledelse og Teknikk om å starte et nytt forbund sammen kan starte. Det er klart etter at FLT sitt landsmøte søndag ettermiddag, med stort flertall, stemte ja til å gå videre i sammenslåingsprosessen.

– Det er veldig spennende å være til stede på FLT sitt landsmøte og lytte til debatten deres som gjest. Jeg er veldig glad for resultatet, dette gir oss tillit og et sterkt mandat for det videre arbeidet, sier forbundsleder Frode Alfheim.

Vedtaket om å gå i forhandlinger med Industri Energi om å danne et nytt forbund ble gjort med 146 mot 26 stemmer.

– Vi har fått et klart mandat til å fortsette jobben med å skape et nytt LO-forbund, kommenterer forbundsleder i FLT, Ulf Madsen.

Ser store muligheter i et mulig nytt forbund

Alfheim er tydelig på hvilke muligheter han ser i et eventuelt nytt forbund, bestående av Industri Energi og FLT.

– Norsk arbeidsliv trenger en høyere organisasjonsgrad og en sterkere politisk slagkraft for fremtidens industri. Jeg mener at sammen kan vi få til begge deler, kommenterer forbundsleder i Industri Energi, Frode Alfheim.

Dersom Industri Energi og FLT ender opp med å starte et nytt forbund sammen, vil det nye forbundet bestå av over 78.000 medlemmer.

Alfheim opplyser at for Industri Energi sin del, så vil den videre prosessen være tema når forbundsstyret og landsstyret møtes 13. og 14. desember.