Samarbeider om utfordringer i Nordsjøen med britisk fagforbund

Representanter for Industri Energi og det britiske fagforbundet Unite diskuterte felles utfordringer.
Representanter for Industri Energi og det britiske fagforbundet Unite diskuterte felles utfordringer.

tirsdag 17. april 2018

Industri Energi og det britiske fagforbundet Unite samarbeider tett om felles utfordringer i Nordsjøen. – Dette drar vi mye nytte av i vårt arbeid med blant annet HMS og helikoptersikkerhet, sier forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi.

– Vi og våre medlemmer har stor nytte av samarbeidet med Unite. Vi har blant annet mange felles utfordringer knyttet til aktiviteten i Nordsjøen og helikoptersikkerhet, sier Alfheim.

Det ble diskutert utfordringer i oljebransjen på britisk og norsk sokkel, arbeid med organisering, videre framtidig samarbeid, helikoptersikkerhet og andre felles utfordringer knyttet til helse, miljø og sikkerhet (HMS). Det er planlagt et oppfølgingsmøte til høsten.

Unite er Storbritanias største fagforbund og organiserer ansatte i blant annet oljebransjen.

Forbundsleder Frode Alfheim i paneldebatt med politikere.
Forbundsleder Frode Alfheim i paneldebatt med politikere.

I anledning besøket fra Unite arrangerte Industri Energi i samarbeid med Agenda et seminar om Brexit med et arbeidstaker-perspektiv.

Unite oppfordret sine medlemmer til å stemme mot at Storbritannia skulle ut av EU.Brexit skal etter planen gjennomføres i mars 2019, men der er fortsatt mye uavklart når det kommer til britenes avtale med EU.

– Det er skapt mye usikkerhet rundt framtiden til britisk industri og arbeidsplasser. Det er viktig at Storbritannia får til en god handelsavtale med EU, mener Alfheim.