Deler ut gave til offshorearbeidere som er i karantene

Britene Shaun Everitt, Ralph Mitchell, Kenny Melia og Judith Dunlop er i karantene og fikk gave av klubbleder Leif Harall Salomonsen (th). Foto: Jan Godfrey
Britene Shaun Everitt, Ralph Mitchell, Kenny Melia og Judith Dunlop er i karantene og fikk gave av klubbleder Leif Harall Salomonsen (th). Foto: Jan Godfrey

tirsdag 22. desember 2020

Industri Energi deler ut gaver til alle offshorearbeidere som må tilbringe julen i karantene. – De er i en vanskelig situasjon og trenger en ekstra oppmerksomhet i år, sier klubbleder Leif Harall Salomonsen i Sodexo.

Arbeidsutvalget i Industri Energi besluttet like før jul at man i år vil dele ut gaver til alle offshorearbeidere som på grunn av koronasituasjonen må tilbringe julen og nyttår i karantene, før de får lov å dra på jobb på sokkelen.

-Koronasituasjonen gjorde det umulig å dele ut gaver til offshorearbeiderne på heliportene, slik vi har pleid å gjøre. Istedenfor valgte vi i år å gi en ekstra oppmerksomhet til de som sitter i karantene i julen, sier leder i arbeidslivsavdelingen i Industri Energi, Erling Holmefjord.

Det er anslått at 250-300 offshorearbeidere kommer til å tilbringe julen eller nyttår på karantenehotell.

Møtte britiske medlemmer

To dager før jul møtte klubbleder Leif Harall Salomonsen i Sodexo fire av sine britiske medlemmer på et karanteneleilighet i Stavanger sentrum.

-De fire jobber i forpleiningen på «Rowan Viking» og «West Linus» og alle må tilbringe ti dager i karantene før de får dra på jobb, forklarer han.

Salomonsen sier medlemmene var svært glad for å få en oppmerksomhet fra forbundet, kanskje aller mest satt de pris på opplevelsen av å bli sett.

Jobber kontinuerlig for å bedre situasjonen

-Folk som må sitte 10 dager i karantene hver gang de kommer til landet for å dra på jobb er i en vanskelig situasjon, både for seg selv, men ikke minst for familiene deres. Det er spesielt vanskelig i forbindelse med julen. Derfor var det viktig for de å få litt ekstra oppmerksomhet og vite at de ikke var glemt, sier Salomonsen.

Industri Energi har jobbet kontinuerlig for å bedre situasjonen for de som må sitte i karantene, helt siden koronakrisen oppsto i mars.

Les mer:

Industri Energi jobber kontinuerlig for bedre løsninger for medlemmer som må sitte i hotellkarantene

Nødvendig å etablere et nytt karanteneregelverk for sokkelarbeidere som er bosatt i utlandet

Karantenesituasjonen må løses!

-Vi ser karantener i alle varianter, det er uholdbart og lite respektfullt!