Ap ber Stortinget rydde opp for oljearbeidere på flerbruksfartøy

tirsdag 7. mars 2017

Arbeiderpartiets Torstein Tvedt Solberg legger fram et representantforslag på Stortinget for å sikre oljearbeidernes rettigheter på flerbruksfartøy.

Fremmer forslag om at arbeidsmiljøloven skal gjelde på flerbruksfartøy (bildet). Arkivfoto.
Fremmer forslag om at arbeidsmiljøloven skal gjelde på flerbruksfartøy (bildet). Arkivfoto.

– Litt av grunnen til at vi fremmer forslaget nå er at vi mener arbeidsministeren ikke har saken på bordet, men har lagt den i skuffen og forsøker å trenere det videre arbeidet, sier stortingsrepresentant Torstein Tvedt Solberg (Ap) til Aftenbladet.

Sammen med Senterpartiet og SV legger Torstein Tvedt Solberg og Ap tirsdag et konkret forslag på bordet for Stortinget om at oljearbeidere på flerbruksfartøy skal inn under arbeidsmiljøloven.

– Vi sender nå forslag om forskriftsendring for å sikre stortingsbehandling før sommeren, sier Tvedt Solberg til Aftenbladet.

I forslaget følger Ap, Sp og SV opp det som Bull-utvalget allerede i 1989 la opp til, nemlig at petroleumsaktiviteten fra flerbruksfartøy skal inn under arbeidsmiljøloven. I forslaget ber de nå regjeringen om:

«Å vedta ny forskrift slik at arbeidsmiljølovens virkeområde for regulering og tilsyn med petroleumsaktivitet også omfatter konstruksjons- rørleggings- vedlikeholds og fjerningsaktivitet fra fartøy, som er ledd i petroleumsvirksomhet til havs.»

Politikerne ber om at loven trer i kraft senest 1. august 2017.

Industri Energi har det siste halvannet året jobbet målrettet for å få arbeidsmiljøloven gjeldende for oljearbeidere på flerbruksfartøy.